onsdag 28 januari 2015

Tvåändsflerfärgskrokmaskstickning pågår

Inte blev det någon tvåändsstickning inte. Då skulle varje vante ta fem år att göra. Men det blir ju lite åt det hållet ändå, eftersom jag stickat med två olika nyanser och håller garnet i både höger och vänster hand. Mönstret ändrade jag på så klart för jag ville ha en katt. Så jag letade reda på ett broderimönster som jag ritade om för att få det som jag ville. Sen var det bara att sticka på. Eller vänta nu...

var det inte riktigt. Det blev fel och det repades upp och så upprepades det. Om och om igen. Jag kan säga att det tar lika lång tid att repa upp som att sticka när man ska hålla reda på trådar och mönster. Ja, för mig alltså.

Men... envist trasslade jag vidare. Gubbe frågade med all rätt varför jag köper mönster när jag ändå inte följer dom. På det hade jag inget svar. Fast jo, jag sa att jag måste ha någon grundbeskrivning att gå efter. Annars kanske det skulle bli en väst istället.

Och nu.... har jag repat upp alltihop! Jo, för jag blev inte nöjd. Men nu vet jag lite mer hur jag ska göra och ändra lite på mönstret, minska på antalet maskor osv. Samt att jag nu kollat upp lite mer hur jag ska "väva in" garnet på baksidan så det inte blir långa trådar på baksidan för fingrarna att fastna i.

Sen är det ju det där med mönstret. Jag vill ju ha en katt och på de vantar jag har kollat på så ligger mönstret åt det här hållet. Och sitter jag ner med händerna i knät så blir det ju rätt, men om jag går omkring med vantarna så är ju katten uppochner!!! Och det är väl mest det man gör när man har dom på sig, eller?

Jodå, jag vet hur jag ska göra. Typ. Ungefär. Nu får vi se om det blir något av det. Sen var det något annat jag skulle skriva, men det har jag glömt.Så är det jämt. När jag väl kommer på något så sitter jag inte vid någon dator och när jag sitter vid datorn är det borta. Å så går livet vidare...

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

 1. Jag har ibland funderat om jag skulle börja sticka något. Efter ha läst ditt inlägg så har jag
  lagt dessa funderingar på hyllan. För oj vad jag repat upp - både stickgarn och brodergarn.
  Men lycka till med din tvåändsstickning (nytt ord för mig) jag håller tummarna .
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går åt mycken envishet om man ska orka med 😄 Men det måste bli bra för annars kommer jag att gräma mig och inte använda det jag gör.

   Radera