torsdag 5 mars 2015

Kattpromenad med vurp

Äntligen! Första riktiga vårpromenaden med katterna. Full sol och några grader varmt.
Inne i skogen var det inte lika vårligt. Där låg snön kvar så vi vände....
...in på en stig där vi inte brukar gå. Det var ju dumt! Plötsligt fastnade jag och föll som en fura. "Konstigt" hann jag tänka. Jag brukar kunna rädda situationen även när jag fastnar med foten i en kvist eller slana. Men foten satt fast och det var ju inte så konstigt - taggtråd!
Jag tror att mina läppar formade ord som förbannade bonnläppar, innan jag tog fram kameran och förevigade ögonblicket. Jaha ja! Dags att köpa nya gummistövlar för dom här håller inte tätt längre.
Jag tog mig upp och lindade upp taggtråden runt trädet som det var fastvuxet i. Nästa gång jag går dit ska jag ta med en tång och ta bort eländet. Möjligen kan jag använda taggtråden till något dekorativt hemma men i skogen har den fanimej inget att göra! Tur att jag inte bröt något, men för ovanlighetens skull hade jag mobilen med mig.
Frazze älskar sina promenader men det ska gnällas också. Det gnälls när jag går för fort. Det gnälls när jag går åt - det som han tycker - fel håll. När vi var nästan hemma satt han inne i skogen och utgjöt sin allra djupaste Mjaaaooouuuurrrrrgggg. Jag ropade och ropade att han skulle komma. Till slut gick jag mumlandes tillbaka för att hämta honom, men då kan ni ge er fan på att han tystnade. Förmodligen ville han inte gå hem. Men det ville jag. Tre minuter senare hittade jag honom vid matskålen.
Efter en sån tur pustar man ut på glasverandan.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Skogspromenader är underbara... men kan ha en massa överraskningar i beredskap då å då
    Jättefina bilder och härligt att kunna ha katter med på promenaderna utan koppel/sele
    Ha det bäst och Va rädd om dig xx Susan

    SvaraRadera