torsdag 2 juli 2015

Lycka, auktion och fetmåne

Den där utflykten vi var på i helgen till mitt gamla barndomshem: Dotter J stod vid häcken och sa: "här brukade vi hitta fyrklöver" Så böjer hon sig ner och tar upp en! "Va?" säger jag, som ju faktiskt är den som bott där och inte haft en aning! Sen böjer jag mig ner och tar upp en jag också! Troligen från samma planta.

Härligt, tänkte jag. Nu är min lycka gjord. Men inget hände. Men den kanske ändå jämnade ut lite av otur man samlat på sig genom livet.
I tisdags var vi på årets första auktion. Gott om folk så klart och framför allt uppköpare! Men vi gav dom lite motstånd i alla fall.
Fem timmar höll det på så man blev ju ganska trött i fötterna. Men det är så roligt! Och tänk så mycket saker man inte visste att man behövde!! Det som ropades in "med flit" i den här högen, var burkarna och fällstolarna. Resten kom på köpet. Ja, och så tavlan förstås. Gubbe och hans tavlor! Undrar var han ska få plats med den nu då.
Vi skulle ju renovera vardagsrummet. Men vi kanske bara kan sätta upp alla gamla tavlor istället så är det klart. Vi skulle säkert kunna fylla hela rummet. Lyckliga våra barn som ska få ärva allt vårt skräp en gång.

Natten var ju inte direkt inbjudande till sömn då den här lampan fläskade på utanför fönstret. Man tillhör ju de mångalnas skara. Men vad värre var: jag glömde ta min sprattelmedicin så jag låg som en ilsken iller och sparkade i mitt sömndruckna tillstånd, tills jag kom på fadäsen. Herregud, vilken natt det blev! Visserligen vinglade jag upp och tog pillret vid fyrasnåret, men det är som att det inte riktigt vill fungera då. Förvärrat blev det säkert också av att jag stod i flera timmar på auktionen.
Jag får nog skaffa mig en minnesbok att ha runt halsen som jag kan kolla i ibland. Men... om man nu är vaken på nätterna så kan man alltid roa sig med att kolla på spindlarna som jobbar på med insektssvärmarna. Det här är en korsspindel som sitter och väntar i sena kvällen.
Jag kan inte sluta fascineras av dessa kryp även om jag inte vill ha dom på mig! Dom är intressanta att studera och gör nytta. Dom äter upp insekter och har du spindlarna inomhus så kanske du slipper ängrar, mott, mal, kvalster, silverfiskar, blomflugor, fruktflugor, husflugor m.m. Så... bjud in en spindel på middag!

I natt ska jag inte heller sova, för jag ska ha småfolk på övernattning. Så vi ses i natt, spindlarna!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

 1. Auktioner är kul. Likaså loppisar. Du har ju hittat en del roligheter .
  Du....jag gillar......igentligen inte spindlar. Men nu har ju du förklarat hur det ligger till där ute i naturen. Så kanske jag..............bjuder en å annan spindel på middag hihi.

  Tack för tipset vännen.
  Kramelikram fina du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spindlar är okej... om man inte har dom på kroppen :) Kram!

   Radera
 2. Nog är det ett helsike med myrorna i benen, jag är så lycklig att kunna sova 2 nätter i rad efter en månads sprattel. Vet inte om jag vågar tro på en tredje natt. Hjärnan funkar betydligt bättre efter att jag fått sova. Spindlarna ska helst inte synas, de kan få jobba hemligt helst tycker jag. Ha så kul med de små liven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att du fått sova! Man blir ju sjuk när man sparkar sig genom nätterna. Hoppas det fortsätter :)

   Radera