torsdag 21 november 2013

Koffeinbrist och strykfritt

Vinterkräksjuka och influensa är inte roligt, men det är ingenting mot att inte få kaffe på morgonen! Det hände i morse för det var strömavbrott. Jag tänkte först att "ja, jag får väl vänta. Strömmen kommer väl tillbaka snart". Men så tänkte jag igen - sådär två sekunder senare - att "det kan ju dröja hela dan innan jag får ström". Koffeinbristen stod som en gloria runt skallen på mig.
Att elda i vedspisen var inte att tänka på för ingen ved är intagen och den som står ute skulle vara för sur. Det tar ju lite tid att värma upp en spis också. Så då fick mitt koffeinbristsinne en idé och den kan ni se på bilden här intill. Värmeljus, ljushållare av metall och ett metallmått. Det tog inte så lång tid innan vattnet var tillräckligt varmt för att göra lite néscafe. Så var den dagen räddad! Bättre brödlös än rådlös som min salig moder alltid sa. Sen var ju i och för sig inte strömmen borta längre än att jag hade klarat mig, men man kan ju aldrig veta.

Häromdagen tog jag mig an den där strykhögen som nästan tog upp hela syrummet. Tio skjortor till gubbe och elva till mig. (Och en massa annat skrynkligt såklart). Men fy fan för att stryka skjortor! Och då är inte gubbes skjortor det minsta besvärliga jämfört med mina. För av någon underlig anledning så har alla ärmar på mina skjortor en sån här uppknäppningsanordning. Det gör det lite krångligt när ärmarna ska strykas samt att den där slejfen för det mesta är som en korv. Jag avskyr korv i stryktvätten!
Var finns strykfria skjortor? Jag hade en älskad vit skjorta en gång som man slängde in i tvättmaskinen, sedan i torktumlaren och sen in i garderoben. (Eller på sig). Den var så snygg! Har aldrig hittat något liknande. Jag tror att dom försvann samtidigt som det där skrynkelmodet kom. Jag googlade lite och hittade faktiskt några skrynkelfria, men dom var ju inte billiga kan jag säga. Så det blir nog till att fortsätta att stryka. Och kanske klippa av dom där slejfarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

 1. Men varför envisas du då med att använda en massa skjortor hela tiden?? Jag använder diverse tröjor, jumprar, t-shirts och ollar till 98 %. Sedan har jag några få skjortor som jag har ibland förstås, men det blir ju inte alls så ofta som jag behöver stryka skjortor!
  Så får du ju förstås övertyga din man med, att börja använda tröjor istället... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte skjortor så där jätteofta (särskilt inte när dom legat i stryktvätten i fem månader!) men jag gillar att variera och slippa tröjor ibland. Sen är det ju inte chanel vi snackar om här utan mer flanell :D Gubbe använder mest tröjor han med men han gillar skjortor. Kanske för att han inte behöver ha dom till vardags. Det är inget större problem faktiskt att stryka om man bara kunde låta bli att vänta så länge!

   Radera
 2. ja du Livet är hård ibland. margareta

  SvaraRadera