måndag 4 mars 2019

Semester med höns

Men nu blev det ett uppehåll igen.
Jag har ju varit på semester i en vecka. Sex kilometer hemifrån! Jag har nämligen varit höns- katt- och delvis barnvakt då äldsta dotter med fam åkte på sportlov.
Här har vi lurvtussarna Mynta och Bolla. Den vänstra låg intill huvudet varje natt.
De där hönsingarna var glada eftersom det var soligt och varmt i veckan (bortsett från blåsten. Fy fläsk vad jag avskyr blåst!) Dom låg och plöjde i sitt egenskapade dike och njöt.
Som tack för det klämde dom ur sig tre ägg (!) en av dagarna. Det har tidigare bara varit ett om dagen. Där ser man vad lite vårkänsla kan åstadkomma. Själv njöt jag också i solen men några ägg klämde jag inte fram. Möjligen lockade jag fram några basaliom i ansiktet.
Sen fick jag finbesök också. Av en hund vid namn Lily och hennes matte. Vi fikade i solen och Lily inspekterade hönsen. Bolla och Lily möttes men kärlek uppstod icke. Men ingen av dom varken fräste eller morrade. Kan ju bero på att Lily kommer från Grekland så då kunde dom ju inte prata med varandra.
Det börjar likna rapport från naturrutan det här. Jo, just det. Det var ännu en varelse som hälsade på. Dagen då det serverades korv kom herr T. Däremot kom han inte när det serverades bönor. Och i slutet på veckan hade jag andra dotterns barn på besök ett par dagar. Jag tror hörseln fick sig ett par snytingar då. Men söta är dom!
Undrar om man har en speciell sorts hörsel när man blir förälder!? Jag vet inte att jag upplevde såna högljudda skrik och "konversationer" när mina barn var små. Men nu hör jag ALLT. Ska inte hörseln bli sämre med åldern? Jag kanske blir som min mamma. Hon hade hörsel som en fladdermus. Till skillnad mot fadern som inte hörde alls utan hörapparat.

Nu är jag i alla fall hemma igen. Allt är sig likt förutom en del slokande blommor. Jag har inte berättat för mina katter ännu att jag varit otrogen. Jag tror jag skiter i det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer: