söndag 19 april 2020

Släpfötter, förpackning och sånt

Hej å hå! Nästan en månad senare... och pandemin fortsätter.

Isolering i sig är inget jag har svårt för. Jag är inte bara med i pessimistföreningen. Jag är även med i introvertklubben. Vi som endast behöver en katt för att överleva. Typ. (Även om jag saknar några för mig närstående figurer typ barn, vänner å så där).
Men man måste ju nu och då handla sig lite mat. Om inte annat så till katten! Nu har ju herr T skött handlingen på sista tiden då jag nyst och snorat. Kan ju vara allergi. Kan vara covid-19. Vem vet?

Idag trotsade vi allt och gav oss ut till ett företag med sladdar, brädor, växter och allt möjligt. Där var vi inte ensamma. Folk går omkring som om inget hänt. Mycket märkligt.
Sen åkte vi - hör och häpna - till Ikea! Dit jag knappt tar mig i pandemifria fall. Men nu var vi ändå ute och for och jag skulle inhandla ett par pallar jag sett. Där var det inte heller folktomt. Nej, det var släpfötter-fyra-i-bredd som vanligt. Vi rusade igenom - så gott det gick - slet åt oss pallarna och drog därifrån.


Funderar på att skaffa en mask. Som den här till höger. Om inte annat så lär folk flytta på sig. Den är i papper så den är inte så effektiv för övrigt.

Inte ens i skogen får man vara ifred förresten. För nu har vår lokala orienteringsklubb gjort en karta över (bl.a.) "vår" skog, där gemene man kan springa runt och jaga bokstäver (tror jag det var). Så klart det. Nu när jag varit ute och gjort banor åt mig själv! Hoppas de blir förvirrade av alla mina färgglada snören. Ha, ha!

Och nu... över till något helt annat. Varför görs förpackningar och kartonger så mycket större än det behövs? Ibland när jag hämtat paket på posten (läs affären där ingen har tid!) så kliar jag mig i huvudet och funderar på om jag köpt en simbassäng eller liknande. På grund av storleken på kartongen alltså. När man kommer hem gräver man ut en liten sak man har köpt bland 87 st stora ihopskrynklade pappersark. Suck!


Likadant här: Köpte bakpulver. Burken var fylld till hälften!! Ja, nu var den ju ekologisk, så de kanske tänker att ingen kommer att köpa till det dyra priset om burken är för liten.
Löjligt var ordet! Nu hade den förmodligen inte inköpts i vanliga fall men just vid den här tiden var det länsat på både bakpulver och jäst.
Mjöl skulle jag köpa häromdagen. Jo hejsan vad slut det var! Vad är det som händer? Håller folk på och blir bagare allihop eller går jästen åt till annat? I så fall kan jag berätta att ni behöver inte hålla på med hemkört, för det har systemet. Hemkörning alltså!


Och så en liten sak till:
De som skriver i tidningar - behöver de varken lära sig stava eller använda ord som finns? Läste häromdagen att en man dödats på grund av knivskärning. Du-min-skapare!!! Men det blir kanske ett ord snart eftersom det används både av Aftonbladet, Expressen och Svt.
Eller har jag missat något? I så fall säger jag upp mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

 1. Jodå så att... knivskärning är nog inte så konstigt ord för den som är knivskuren. Skämt åsido, det är alltså ett helt riktigt ord, så nästa fråga blir vad du ska säga upp dig från?? Hoppas det inte är från bloggeriet bara, för där behövs du. 😉😊
  För övrigt ser jag framför mig hur du drar dig fram i skogen medelst blå och röda band. En rätt kul syn, hi hi, fortsätt med det.
  Kanske du kan flytta på nån siffra eller kontroll också när du ändå är i farten? Det gjorde jag o en väninna häromåret. Vi vände på en skylt med en pil, som visade vägen längs en vandringsvägi skogen. Såna huliganer är vi! 😂
  Apropå halvfyllda förpackningar, så var det ett inslag om det i TV för ett tag sen. Flera företag som blivit anmälda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, inte enligt SAO och det är dessa jag litar på!
   Tänkte faktiskt också den tanken. Att flytta kontrollen :D

   Radera
 2. Förresten... du menade "för den som är knivskärd" va? :D

  SvaraRadera
 3. Hej Baronessan!!! Ja nu är jag här igen, länge sen sist !! Jag har försökt få aviseringar då du skriver ett inlägg men det har inte fungerat!!! NU ser jag att jag ska fylla i här nere!!! Hoppas det fungerar!!!! Hoppas allt är bra med dig och jag hoppas även att jag kommer att kunna få aviseringar nu!!! Må så gott!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du är tillbaka! Ja, fråga inte mig om hur aviseringar fungerar. Ibland är det si och ibland är det så :D
   Allt är bra och jag hoppas det är lika med dig!

   Radera
  2. hej å hå.... ja nu fungerar det får aviseringarna!!! !Må så gott!!!!

   Radera