fredag 15 maj 2020

Happy José på er allihop!

Nu över till något lite roligare. Detta handlar om ett blogginlägg jag gjorde 2008 om en liten trudelutt. Den genererade en del kommentarer, funderingar och frågor genom åren.

Den 20:e december 2008 skrev jag på denna blogg:

Jag vaknar ibland och har en melodi i huvudet. Var kommer de ifrån? Idag är det konstigare än vanligt. En underlig slagdänga från då jag var barn/ung. Jag har dessutom inte hört den på hundra år vilket gör det ändå konstigare. Låten har den mest bisarra refräng och den går så här: "Tjing, tjing, tjing obapalobaloba, tjing, tjing, tjing, obapalo. Tjing, tjing, tjing, obapalobaloba, tjing, tjing, tjing". Om tjing stavas så vet jag inte men det låter så. Övrig text har jag inte en susning om. Sökte förresten på tjing-låten. Gissa hur många träffar? Noll! Men den kanske heter något annat. Kanske "Sara-Kajsa dansar bugg".

Sen kom kommentarerna. Notera datumen.

08-12-20 Stella:
Damm taramm tararararar RAMM..kan ja  ;)

08-12-21 Anonym:
Tack så VÄLDIGT mycket! Nu kommer jag också att gå och gnola på denna vansinniga låt hela julhelgen!!! Grrr!
Kunde du inte valt en annan?
Kände igen den tack vare din fina sångröst! Eller ja, jag vet ju inte titeln förstås, men jag kan melodin så nu går jag här och hummar...: "Tjing, tjing, opabalo, Tjing, tjing, opabalo, Tjing, tjing, opabalo - opabalo, my darling.
Sen krockar en engelsk variant med en svensk. I den svenska är det nåt med "såg en elefant" och nåt med en tant och det utspelade sig i trägårn, och det är alldeles sant"..(rimmar på tant) "ja det är nästan sanning..."
Hette hon inte Victoria nånting, som sjöng? Ja det är jag ju inte säker på förstås.

12-10-21 Niclas:
Jag sjöng dessa rader för min dotter idag och skulle googla fram låten men det enda resultat som kom fram var dina skrivna rader. Vet att första textraden går så här: första gången som jag for till Spanien, träffa jag José. Vi brukade sjunga denna på musiklektionerna i högstadiet. Konstigt att man inte kan hitta nåt.
12-10-21 Jag svarar Niclas:
Jag vet inte om vi menar samma låt, men det kan väl knappast finnas fler av samma sort :) Den jag menar har jag aldrig hört med svensk text. Däremot kan jag numera berätta att låten heter Happy Jose (finns på tuben). Detta vet jag numera tack vare en Marie som skickade ett mail till mig. 
12-10-21 Anonym:
Jodå det är den melodin som vi sjöng med svensk text. Men det går icke att hitta något på google om en svensk version av låten. Däremot har jag läst på ett antal sidor att Flamingokvintetten har gjort en cover av låten. Men jag hittar inget på spotify t ex.    Sökandet fortsätter och mystiken tätnar ;)
12-10-21 Jag svarar Anonym:
Nu har du fått mig att leta som en jävla galning också ;)Någon hade ju skrivit om Flamingokvintetten men dom har ju tydligen även sjungit in en låt som heter chin chin som inte alls är samma låt. Besvärligt detta :)
13-02-18 Anonym:
Ja jädrar i havet. Finns det fler människor som letar efter denna låt. Finns ingenstans att finna den på nätet. MYSKO. Var väl populär på 60 eller 70 talet.....länge sedan sist den hördes.
Har för mig att den spelades ihop med den siste mohikanen o dom låtarna.H J Ä L P :-)

14-09-09 Matsjona:
Hasse Burman har skrivit svensk text, finns på tuben , sök på Hasse Burman Ching-Ching- heter i original Happy Jose´_ kul svensk text " När jag förra året var i Spanien, träffa jag Jose som sedan blev min bäste vän....tänkte sjunga den med mina PRO-vänner på tisdag

15-02-14 Anonym:
ÄNTLIGEN.....som jag har letat...Trodde det stavades tjing tjing tjing obapadobadoba tjing tjing tjing obapado.
Var så liten när jag hörde den så får väl skylla på det. :-)
Men som sagt....letat som bara den och ingen, INGEN har hört talats om den.
Började faktiskt gå mig på nerverna och psyket :-) av att inte hitta den :-)

15-09-17 Anonym:
Hejsan!
Jag tror att det var några som för väääldigt längesedan åkte runt på dagis och spelade och sjung "tjing, tjing, våran spårvagn den ska åka........man kommer till Kina, Amerika och Sovjet och dansar. Tror de hette Flyg med oss i kaross???    Letar själv som en galning. Måste ha denna låt!!

15-11-05 Thomas:
Du kan höra låten på Curt Hagers som spelar den

20-03-17 Anonym:
https://www.youtube.com/watch?v=4OQGDd9M2h4
Och där kom den! Fast på svenska då. Med Hasse Burman. Men när man väl får veta rätta raderna och rätta namnet så blir det ju genast lättare. Men det tog 11,5 år innan vi kom dit!

Men den jag menade var ju den här:
Det kan ju möjligen vara så att dessa trudelutter inte fanns på youtube då, när vi letade.

Och lite på kul då så har ni även Chin Chin med Flamingokvintetten, men som alltså är en HELT annan låt!


Ja så där kul kan man ha om man gräver fram en gammal låt som trasslat in sig i hjärnbarken.
Ching ching på er och trevlig helg!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. hej och hå!! Ja det är otroligt hur en låt kan fastna i huvudet!! Samma här ! När jag fick en ny kollega på jobbet så kom alltid en viss låt upp i huvudet på mig och jag började nynna på den...varje gång jag träffade honom..... visst är det märkligt!!!!??? Ha de gott och vi fortsätter väl nynna!!?? Må så gott!! Kram

    SvaraRadera