måndag 4 januari 2021

På andra sidan nyåret

Domedag, Apocalyps, Ragnarök osv.... Var är männen med skylten "jordens undergång är nära"?  Det är dags nu. För att vaccinera sig. Det är lika bra att hänga med. Bort med skiten nu! Innan det kommer nåt nytt.

Idag har jag avslutat julen med att plocka undan pynt. Den blev varken långvarig eller intensiv denna gång. Men väldigt mysig då vi hade brasa utomhus. Det får bli en tradition. 

Och nyåret blev lugnt med endast två vänner. Vi drack champagne och eldade tomtebloss vid 12-slaget. Maten var supergod även om kockarna var besvikna när pommes duchessen blev pommes adésif. Vi hade till och med Coronasäker dumstrut. 

Jag gav ett nyårslöfte; att jag ska äta bättre, röra mig mer och bry mig om mig själv lite bättre! Alltså att göra sånt som JAG vill. 

De två första är lätta att åstadkomma med tanke på alla skinksmörgåstuggande soffstunder. (Iaf i starten) Det sista kan bli svårare. Jag är inte en sån som ser om mig själv. Jag är oftast nöjd som det är och låter andra bestämma det mesta. Men jag bor ju med en annan velpotta som har svårare än mig att bestämma, så då blir jag tvungen. Med detta vill jag säga att nu du gubbe, ska vi gå på symässor och fotoutställningar. Ha, ha... jag får antagligen gå själv. 

Apropå röra sig så tog jag en skogspromenad idag. Mest för att mata räven. Ja, så snäll är jag även om den tar mina hönor. Vi har räv uppe i ett stort stenröse i skogen och där la jag ut skinksvål, fett och gammal risgrynsgröt. Och lite fruktkaka till dessert också. Trerätters kan man säga. Om inte räven äter så finns det fler djur i skogen. Bättre än att slänga i soporna.

Jag har tittat på "Så mycket bättre" i efterskott. Alltså den där Benjamin och hans kärleksbekymmer!? Det är ju synd om gossen. Att behöva berätta och sjunga för hela världen om och om igen om den förlorade kärleken. Herregud, han är ju bara typ tolvochetthalvt! Men sjunga/spela kan han! Även om jag inte alltid gillar hans musikval. 

Renoveringen fortgår men det är ingen lek med alla dessa avloppsrör, elkablar och annat. Men herr T jobbar vidare, viss om att det en dag kommer att ligga ett sjölejon och frusta i badkaret. 

Ta hand om er!


2 kommentarer:

  1. Har inte sett Så mycket bättre, men din beskrivning av Benjamin fick mig att skratta högt för mig själv "typtolvochetthalvt"...
    Renovering håller visst alla på med just nu utom jag och sambon eftersom jag jobbar hemifrån, i mitt bokrum, som inte har någon dörr... (Finns på vinden, men hakas den på går den ut i hallen, mkt irriterande!)

    SvaraRadera